hide this bar
Securitate
Managementul Retelelor
CAD si web design
Business Intelligence
E-learning
Soft stiintific
Sisteme de virtualizare
Consultanta si Servicii

Radmin Communication Server

Radmin Communication Server permite utilizatorului sa faca schimb de mesaje text folosind Text sau Voice Chats. Acest produs este robust, rapid si reprezinta o solutie de mesagerie instant (IM) la un pret rezonabil.

Facilitati: 
• Atat serverul cat si clientul ruleaza sub Windows 9x/ME/NT4.0/2000/XP/2003 
• Nu este necesara interactiunea cu serverul extern 
• Conversatie chat text in timp real, multi-user 
• Fonturi, marimea si culoarea textului personalizate 
• Conversatie chat voce in timp real, multi-user 
• Conversatii chat voce in timp real, confidentiale (VoIP analog) 
• Mesagerie instant confidentiala 
• Calitatea vocii personalizabila pentru a economisi lungimea de banda si a micsora traficul 
• Crearea de canale multiple private si publice 
• Protectia canalelor cu parole la nivel de utilizator si operator 
• Trimiterea de mesaje text scurte 
• Suporta utilizatori Radmin cu drepturi individuale 
• Suporta securitatea Windows NT/2000/XP/2003 la nivel de utilizator 
• Toate conversatiile sunt criptate folosind criptarea pe 256 de biti cu chei generate aleator 
• Metoda noua de autentificare bazata pe Diffie-Hellman marimea cheii de 2048 de biti 
• Tabelul de filtrare IP asigura restrictionarea accesului catre anumite adrese de IP

Text Chat 
Text Chat permite utilizatorilor sa schimbe mesaje text in timp real. Numarul participantilor este nelimitat, astfel incat se pot lansa conferinte, dezbateri etc. Pe langa discutii in masa se pot realiza si chat-uri confidentiale. Acest lucru este util in multe situatii. Un prim exemplu este un tutor care trebuie sa invete fiecare student cum sa utilizeze un nou produs software; un al doilea exemplu este un specialist helpdesk care ajuta un utilizator sa isi rezolve problemele; un al treilea exemplu este un profesionist care trebuie sa intrebe un coleg unde sa gaseasca un fisier. Pot fi invitati si alti utilizatori sa participe la discutie, daca este necesar. 
Radmin Communication Server permite crearea de canale multiple publice si/sau private. Pot fi specificate culorile mesajelor. Prin optiunile de vizualizare a jurnalului mesajelor se numara afisarea sau ascunderea numelui vorbitorului si momentul sosirii mesajului, specificarea fontelor, culorilor textului si marimea textului. De asemenea, Text Chat ofera o sintaxa de comanda pentru utilizatorii avansati.

Cand se conecteaza la un server toti utilizatorii automat devin membrii al canalului general. Din canalul general, utilizatorii pot crea canale multiple publice si private. Canalele pot fi protejate cu parola.

Utilizatorul, care a creat un nou canal, are statutul de Operator. Operatorul poate controla canalul prin modificarea parolei, poate da statutul de read-only la anumiti utilizatori etc. Acesta permite ca discutiile sa fi ghidate de un manager, un conducator de echipa sau un supervizor.

De asemenea, este posibila securizarea chat-ului privat dintre doua persoane.

Voice Chat 
Intrucat, cel mai adesea, conversatia vocala este preferata in detrimentul celei scrise- cand, de exemplu, un tehnician de la helpdesk trebuie sa explice unui utilizator o situatie confuza- telefonul reprezinta cel mai bun media.

Cand utilizatorul are un microfon si amplificator sau casti, poate folosi calculatorul pentru apeluri personale sau conferinte via Radmin Communication Server Voice Chat.

La fel ca si in modul Text Chat mode, Voice Chat ofera un canal general si canale multiple create de utilizatori.

Odata conectat, un utilizator poate incepe imediat sa vorbeasca si sa fie auzit de cei care sunt membrii ai canalului general. De exemplu, un utilizator isi poate descrie problema intregii echipe de helpdesk si poate auzi un raspuns doar o singura data.
Cand este creat un nou canal, se pot seta parolele (parola utilizator si parola operator) canalului, precum si tipul canalului (liber pentru toti sau conferinta). Intr-un canal liber pentru toti, toti utilizatorii pot vorbi in acelasi timp, in timp pe un canal conferinta, utilizatorii formeaza o coada si vorbesc pe rand. Un canal conferinta este destinat intalnirilor virtuale, discutiilor si altor task-uri ale corporatiilor si utilizatorilor mobili.

Ca si in modulText Chat, utilizatorul poate incepe o conversatie vocala privata cu un alt utilizator. Cand utilizatorul accepta invitatia, amandoi trebuie sa paraseasca canalele vocale curente de chat. Ei pot reveni la propriul canal cand chat-ul privat s-a terminat.

Securitate 
Ca si celelalte produse Famatech, Radmin Communication Server ofera securitate de cea mai buna calitate cu doua subsisteme de securitate. Poate fi folosita securitatea Windows sau securitatea imbuntatita Radmin.

Radmin Communication Server supporta securitatea la nivel de utilizator Windows NT/2000/XP/2003 cu NTLMv2, astfel incat poate limita accesul de la distanta a unor unor anumiti utilizatori sau grupuri de utilizatori si anume, utilizatori de pe calculatorul local, domeniile primare, domeniile de incredere sau Active Directories.

Interfata setarilor de securitate este unificata cu standardul Windows. Cand este folosita securitatea Radmin se pot seta diferite permisiuni pentru utilizatorii Radmin.

Pentru criptarea sirurilor de date, Radmin Communication Server foloseste AES cu cheie pe 256 biti. Radmin Communication Server genereaza chei unice pe 256 biti pentru fiecare conexiune. Un tabel de filtare IP asigura restrictionarea accesului la anumite adrese IP si retele.

Toate acestea fac din Radmin Communication Server unul din cele mai sigure sisteme de mesagerie instant pentru organizatii.

Radmin Communication Server
products