hide this bar
Securitate
Managementul Retelelor
CAD si web design
Business Intelligence
E-learning
Soft stiintific
Sisteme de virtualizare
Consultanta si Servicii

Micro Focus Revolve

Micro Focus Revolve® a fost realizat pentru a ajuta programatorii sa inteleaga aplicatiile instalate, astfel incat schimbarile sa fie facute mai rapid. Revolve accelereaza intelegerea completa a aplicatiilor, imbunatatind in acest fel actualizarea acestor aplicatii pentru a satisface obiectivele prezente si viitoare.

Acum organizatiile realizeaza ca sistemele instalate sunt adesea singurul magazin de informatii care asigura functionarea lor zilnica. In concluzie, aceste sisteme reprezinta punctul de plecare pentru viitor. Pentru a stii unde trebuie sa ajungi, mai intai trebuie sa stii unde esti. Pentru a stii unde esti iti trebuie un instrument puternic pentru a intelege nu numai structura unei aplicatii ci si procesul care o automatizeaza.

Faciliteaza analiza si intelegerea aplicatiilor
Micro Focus Revolve® este destinat programatorilor pentru utilizarea zilnica. Acest produs permite programatorilor sa inteleaga aplicatiile si sa colecteze, sa organizeze si sa filtreze informatiile necesare inainte de a face modificari in aplicatie. Prin folosirea unor instrumente grafice puternice, Revolve prezinta o imagine completa si clara a mecanicii operationale a sistemului. Revolve mareste productivitatea si precizia dezvoltatorilor permitandu-le sa gandeasca si sa lucreze vizual.

Usureaza intretinerea sistemului instalat
Studiile arata ca peste sase ani cat este ciclul standard al unei aplicatii, pretul intretinerii poate fi de zece ori mai mare decat costul dezvoltarii originale. Tinand cont de longevitatea unui sistem critic, nu este neobisnuit ca valoarea intretinerii sa fie cam 80% din totalul cheltuielilor legate de proiect - atat in termeni de buget cat si resurse pentru programare. Prin faptul ca permite intelegerea aplicatiei si analiza impactului, inainte de a realiza modificari, Revolve reduce dramatic numarul problemelor legate de intretinerea sistemelor.

Facilitati

Calitate sporita
Intelegerea procesului este punctul de plecare al oricarui proiect de imbunatatire a unei aplicatii. Prin identificarea componentelor care trebuie modificate pentru o anumita activitate de imbunatatire a unei aplicatii sau a intretinerii calitatea proiectului este marita pana la 59%. Revolve se asigura ca toate modificarile critice sunt determinate si realizate corect. In acest fel, o organizatie isi mentine " in functiune" sistemele critice si minimizeaza intervalul de timp in care nu lucreaza.

Reducerea timpului de lansare pe piata
Revolve mareste productivitatea programatorilor implicati in cercetare, reducand in acest fel timpul de lansare a aplicatiei pe piata cu pana la 68%. Revolve identifica rapid programele care trebuie modificate si impactul acestor modificari, astfel incat analize complete sunt realizate intr-un timp record fata de abordarile alternative.

Risc scazut
Datorita reprezentarilor grafice si referintelor detaliate asupra componentelor aplicatiei, analistii si programatorii pot intelege rapid procesele precum si semantica unei aplicatii. Revolve pastreaza documentatia si notele, permitand echipei sa creeze si sa partajeze informatiile critice despre aplicatie. Prin intelegerea rapida a proceselor si caracteristicilor aplicatiei, analistii si programatorii sunt capabili sa modifice aplicatia fara sa a avea probleme.

Costuri reduse

Inventariere

Automatic Component Locator
Automatic Component Locator (ACL) cauta toate modulele de program care formeaza o aplicatie si creeaza o baza de date Revolve care contine informatii referitoare la controlul executiei programelor, ecrane, fisiere, baze de date etc. Rezultatul este un inventar complet care identifica toate componentele aplicatiilor si cum sunt legate intre ele, chiar daca din aplicatii lipsesste cod sursa. System Viewer din Revolve merge cu un pas mai departe oferind o imagine completa a componentelor aplicatiilor din intreaga organizatie.

Cercetare

Vizualizari grafice
Rezolve creeaza imagini grafice atat la nivel de sistem cat si de componenta a unei aplicatii, permitand programatorilor si analistilor sa vizualizeze relatiile dintre componentele aplicatiilor.

Browser-ere pentru informatii
Acum, programatorii si analistii pot vizualiza informatii despre programele aplicatiei, controlul executiei programelor, ecrane, fisiere si baze de date, variabile, paragrafe si instructiuni- inclusiv unde sunt folosite variabilele si cum interactioneaza componentele programelor. Aceasta facilitate permite utilizatorilor sa exploreze interactiv unde si cum este utilizat intr-o aplicatie un articol specific. In acest fel se realizeaza o intelegere mai adanca a aplicatiei si se permite programatorului sa izoleze logica programului, interfetele utilizator si accesul la date.

Analize

Urmarirea impactului
Motirul analizei impactului estimeaza automat efectul unei modificari asupra altor programe, variabile, ecrane, fisiere si baze de date. In acest fel, utilizatorii pot identifica impactul unei schimbari asupra altor componente din aplicatie, precum si din alte aplicatii care folosesc aceeasi componenta, reducandu-se riscul gasirii unor erori mai tarziu in ciclul de dezvoltare sau mai rau, in productie.

Analize si masurarea calitatii
Revolve permite programatorilor si analistilor sa masoare calitatea si complexitatea codului prin folosirea unor modele cum ar fi McCabe, McClure, Halstead si Function Point Analysis.

Simularea executiei
Cu Micro Focus Revolve analistii pot parcurge codul linie cu linie. aceasta functie poate fi facuta automat prin animarea liniei de executiei pana apare un punct de deciziei, permitand analistilului sa determine directia ramurii. Mai important este capacitatea lui Revolve de a simula executii inapoi, astfel incat analistul poate determina caile posibile prin care s-a ajuns la o anumita instructiune. Indiferent de directia simularii, cu Revolve analistii isi pot urmari pasii inapoi. Daca drumul original ales pentru cercetare se constata a avea un capat mort, ei pot merge inapoi la punctul de decizie si pot lua o alta cale.

Vizualizari corelate
Cand este necesar, vizualizarile Revolve sunt corelate cu activitatile utilizatorului astfel incat, daca analistul a afisat un cod si lucreaza intr-o alta fereastra cu codul sursa, codul grafic va fi actualizat in permanenta pentru a arata care paragraf sau sectiune contine instructiunile pe care le selecteaza utilizatorul.

Browser de text
Cu Revolve se poate parcurge orice fisier sursa ca un text. In acest fel, Revolve poate fi singurul instrument de analiza pentru toate codurile sursa dintr-o organizatie, chiar pentru alte limbaje de programare.

Reprezentare vizuala
Cu Revolve ecranele aplicatiei actuale pot fi vizualizate asa cum vor fi prezentate la utilizatorul final. Din ecran, Revolve va duce programatorul exact in locatia unde este campul definit in sursa. Revolve poate vizualiza variabilele programului care sunt asociate cu campurile de pe ecran.

Raportare
Raportare si documentatie grafica
In plus, pentru a vizualiza interactiv in timp real informatiile despre aplicatie, Revolve contine rapoarte variate cu rezultatele cercetarii aplicatiei. Aceste rapoarte contin analizele inregistrarilor, probleme potentiale ale sintaxei si rapoarte cu privire la codul nefolosit. Alternativ, vizualizarile grafice pot fi copiate in media de raportare cum ar fi MS Word. Revolve poate pastra documentatie si note despre o aplicatie, permitand echipelor sa partajeze informatiile si rezultatele analizelor.

Specificatii tehnice

Suport limbaj

IBM System 390
• COBOL 390 • VS COBOL II
• OL/I • System 390 Assembler
• MVS JCL • CICS
• IMS DB/DC • DB2

Windows NT si UNIX
• Micro Focus COBOL • ANSI COBOL 74
• ANSI COBOL 85 • icro Focus Screen Systems

Suport limbaj non-parser
• C • C++
• Java • Visual basic
• 4GLs • Alte limbaje

Alte medii
• Unisys UCOB/Unisys ACOB
• Alte dialecte COBOL proprietare

Configuratie recomandata
• Procesor Pentium II 4400Mhz
• 128 MB RAM
• 150MB spatiu pe hard disc
• Windows 95, 98, 2000 si Windows NT 4.0 (service Pack 3) sau mai mult