hide this bar
Securitate
Managementul Retelelor
CAD si web design
Business Intelligence
E-learning
Soft stiintific
Sisteme de virtualizare
Consultanta si Servicii

RSD (Reliable Solutions Distributor) – co-organizator al evenimentului Moldova Cyber Week 2018

Data: 01.11.2018

RSD (Reliable Solutions Distributor) – co-organizator al evenimentului Moldova Cyber Week 2018

Securitatea cibernetică a început să capete dimensiuni odată cu digitalizarea activității companiilor din mediul public și privat. Spațiul digital este o sursă imensă de date și de aceea vulnerabilă în fața atacurilor informaționale tot mai frecvente. RSD, unul din liderii din domeniul integrării sistemelor informaționale software și hardware pe piața Republicii Moldova, este partenerul strategic și susține organizarea celui mai important eveniment dedicat securității cibernetice - „Moldova Cyber Week 2018”.

Evenimentul a pus un accent puternic pe dezvoltarea ecosistemului securizat virtual și a inovațiilor din domeniu și va permite stabilirea parteneriatelor în spațiul online, la nivel regional și internațional. Acesta a avut loc în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, la Centrul de excelență „Tekwill” fiind  organizat sub patronajul Cancelariei de Stat și a Guvernului Republicii Moldova, în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC).

Andrian Cornei, Director General RSD: Cooperarea dintre mediul public și privat, la nivel național și internațional este vitală în contextul evoluției accelerate a crimelor cibernetice în cele mai diverse domenii, începând de la manipularea alegerilor până la furtul de date prin dispozitivele IoT. De aceea, RSD susține acest eveniment de importanță națională și este pregătit să ofere consultanță și cele mai avansate soluții de securitate cibernetică.

La eveniment, RSD a invitat 10 vendori internaționali care vor aborda teme ce țin de domeniul securității cibernetice și vor organiza work-shop-uri de prezentare a celor mai bune soluții de răspuns la amenințările survenite din spațiul cibernetic.

„Moldova Cyber Week 2018” este destinat profesioniștilor implicați activ în sectoarele securității cibernetice și a crimelor informatice, precum și reprezentanților mediului universitar. Pe parcursul celor cinci zile, participanții la eveniment vor avea ocazia să discute  despre tendințele în domeniu, soluțiile, normele și regulile de comportament recomandate de a fi aplicate în mediul virtual si online, și consolidarea capacităților instituționale.DIRECTOR GENERAL ANDRIAN CORNEI

Evenimentul a avut loc în incinta Centrului de Excelență în Domeniul TIC „Tekwill” (str. Studenților 9/11) și a inclus prezentări, work-shop-uri și activități tematice care au avut  ca scop construirea unui viitor digital securizat.

RSD – Reliable Solution Distributor este unul dintre liderii din domeniul integrării sistemelor informaționale software și hardware pe piața din Republica Moldova. Cu peste 100 de proiecte implimentate pe diverse soluții, la nivel național, RSD a reușit să devină unul dintre cei mai importanți și de încredere parteneri în ceea ce privește furnizarea soluțiilor IT.


echipa RSD