hide this bar
Securitate
Managementul Retelelor
CAD si web design
Business Intelligence
E-learning
Soft stiintific
Sisteme de virtualizare
Consultanta si Servicii

GFI Network Security Solutions

 GFI EndPointSecurity

Controlul echipamentelor portabile de stocare in intreaga retea

Companiile investesc în programe antivirus de reţea, firewall, securitate de conţinut mesaje de poştă electronică şi web pentru protecţia împotriva ameninţărilor externe. Dar, în ziua de azi orice utilizator poate veni la birou şi să conecteze un stick USB de mărimea unui breloc şi să ia aproape 80GB de date. Această atitudine este o teribilă ameninţare: utilizatorii pot lua date confidenţiale sau pot introduce viruşi, troieni, programe ilegale şi altele - acţiuni severe ce pot afecta reţeaua companiei. Acum, administratorii nu pot avea o cale de control pentru această problemă! Group Policy nu oferă control.

În concordanţă cu sondajul Computer Crime făcut de FBI în 2005, 44% din organizaţii au raportat intruziuni în reţea din interiorul acestora. Analistul Gartner avertizează că echipamentele portabile conţinând o conexiune USB sau FireWire sunt o serioasă şi nouă ameninţare pentru mediul de afaceri. În propriul raport, Gartner numeşte echipamentele mobile media ca un semnificativ risc de securitate în mediul de lucru şi avertizează că acestea pot fi utilizate pentru a descărca date confidenţiale şi de asemenea pentru a introduce viruşi în reţeaua companiei.

GFI EndPointSecurity permite administratorilor să controleze în mod activ accesul utilizatorilor pentru:

• Media Player incluzind iPod, Creative Zen şi altele
• Stick USB, Compact Flash, carduri de memorie, CD, FDD şi alte echipamente de stocare
• PDA, BlackBerry handhelds, telefoane mobile şi alte echipamente de comunicaţie similare
• Plăci de reţea, Laptop şi alte echipamente de reţea.

GFI Events Manager

Managementul jurnalelor de evenimente pentru întreaga reţea

 

Managementul jurnalelor de evenimente în întreaga reţea - nu este necesar să fii un guru de evenimente!

 

Jurnalele de evenimente sunt unelte foarte valoroase pentru a monitoriza securitatea reţelelor şi performanţele ei care adesea sunt inferior utilizate datorită complexităţii şi volumului. Pe măsură ce organizaţiile cresc în mărime, acestea necesită o structură mai apropiată de managementul jurnalelor de evenimente. Un recent sondaj făcut de institutul SANS a găsit că 44% din administratori nu ţin jurnalele eveniment mai mult de o lună.

 

Managementul jurnalelor eveniment ajuta la satisfacerea citorva obiective cum ar fi:
• Securitatea sistemului informational si a retelei
• Monitorizarea starii sistemului
• Conformitatea cu legislatia in vigoare
• Posibilitatea investigarii judiciare

 

Analiza facila a jurnalelor de evenimente in intreaga retea
Toti administratorii de retea au experienta jurnalelor criptice si voluminoase care duc la un proces de analiza descurajant. GFI EventsManager este o solutie de procesare a jurnalelor eveniment care furnizeaza un control in intreaga retea si asigura managementul jurnalelor eveniment Windows, W3C si Syslog generate de resursele retelei. GFI EventsManager include un procesor inteligent de evenimente care proceseaza jurnalele eveniment si prezinta informatia centralizat, usor si intr-o forma prietenoasa utilizatorului.

GFI Network Server Monitor

Arhitectura scalabila
GFI Network Server Monitor este un serviciu de monitorizare a retelei (numit Network Monitor Engine) si o interfata de administrare (Network Manager). Nu este necesara instalarea de agenti pe calculatoarele ce urmeaza a fi monitorizate. Serviciul Network Monitor Engine este multi-threaded si poate rula 16 verificari simultan. Aceasta arhitectura permite o scalabilitate ridicata pentru a scana atat retele mici cat si retele extinse.

Include monitorizare pentru Exchange 2000/2003 
Instalarea standard include monitorizarea starii serverelor Exchange prin verificarea starii serviciilor critice Exchange si a unor indicatori de performanta (Information Store, casutele de e-mail, serviciul SMTP etc. )

Monitorizare pentru serverele de baze de date (SQL/ORACLE/ODBC)
GFI Network Monitor poate verifica disponibilitatea pentru majoritatea aplicatiilor de baze de date. Instalarea standard include monitorizarea Microsoft SQL Server via ADO si Oracle via SQL*NET. Serverele Oracle pot fi monitorizate folosind TNS ping si logon/logoff. Alte baze de date cum ar fi Access, FoxPro, Paradox, SyBase Informix, IBM DB2 si multe altele pot fi monitorizate via ODBC.

Monitorizarea jurnalelor de la distanta
GFI Server Network Monitor poate scana jurnalele Windows de pe calculatoarele locale sau aflate la distanta si poate cauta anumite surse de evenimente, categorii sau ID-uri ale evenimentelor sau dupa tipare in descrierea evenimentului. In plus poate cauta aparitia aceluiasi eveniment de mai multe ori intr-un interval de timp.

Functii monitorizate
• Utilizarea CPU pentru a asigura ca procesorul nu este utilizat peste un anumit nivel 
• Dimensiunea directorului un anumit director (spre exemplu home al unui utilizator) nu depaseste o dimensiune x 
• Disk drive verifica starea fizica a discului 
• Spatiu disc verifica daca este suficient spatiu disponibil pe disc 
• Existenta fisierului monitorizeaza existenta unui anumit fisier, spre exemplu rezultatul unei operatii programate 
• Dimensiunea fisierului monitorizeaza dimensiunea diferitelor fisiere, cum ar fi jurnalele 
• Functia HTTP verifica disponibilitatea site-urilor HTTP si HTTPS 
• Verificarea continutului site-ului web monitorizeaza continutul site-urilor web prin specificarea unor pattern-uri de text 
• Functia FTP verifica disponibilitatea unui server/site FTP 
• ICMP ping verifica disponibilitatea unui calculator aflat la distanta 
• Functia DNS server verifica serverul DNS prin citirea unei inregistrari A si verificarea rezultatului 
• Functia SMTP server verifica serverul de mail prin stabilirea unei conexiuni si efectuarea unui handshake pentru a verifica functionarea corecta a protocolului SMTP 
• Functia POP3 server verifica serverele POP3 prin stabilirea unei conexiuni si efectuarea unui handshake 
• Functia NNTP server monitorizeaza conexiunea si efectueaza un handshake 
• SNMP monitorizeaza anumite variabile pe masinile sau dispozitivele de la distanta prin intermediul unui mesaj SNMP GET 
• Functia TCP port verifica daca un port raspunde si verifica raspunsul 
• UDP monitorizeaza porturile UDP 
• Functia NTP timeserver monitorizeaza starea serverelor NTP
 

 GFI Web Monitor for ISA Server


Companiile sunt deseori nevoite sa exercite un control asupra locurilor in care utilizatorii navigheaza pe Internet nu doar pentru a asigura utilizarea productiva a Internetului, ci si pentru a se proteja impotriva problemelor legale. Filtrele traditionale bazate pe utilizator sunt greu de administrat si scumpe, in timp ce analizoarele de jurnale sunt greu de folosit si nu permit monitorizarea si blocarea in timp real. GFI WebMonitor este gratuit, usor de administrat si monitorizeaza in timp real.

 

Asigura utilizarea productiva a Internetului
GFI WebMonitor este o unealta proiectata ca plug-in pentru Microsoft ISA Server, care permite monitorizarea site-urilor web care sunt navigate de catre utilizatori si a fisierelor care sunt descarcate IN TIMP REAL. Permite administratorilor sa blocheze conexiunile curente.
GFI WebMonitor este solutia perfecta pentru a exercita un nivel de control asupra site-urilor vizitate de catre utilizatori intr-o maniera care nu va impiedica utilizatorii sa isi execute indatoririle.

 

Caracteristici GFI WebMonitor for ISA Server

 

Control facil al accesului Internet 
Este suficient ca administratorii sa tasteze http://monitor.isa in browser pentru a vedea lista conexiunilor curente sau recente (HTTP si FTP declansate prin intermediul browserului). Deoarece GFI WebMonitor este un plug-in pentru Microsoft ISA Server, instalarea este facila si nu necesita alte configurari. Nu este necesara construirea unui set complex de reguli sau analiza jurnalelor, care pot fi dificile si consumatoare de timp.

Blocarea unui download sau a unei conexiuni in timp real
Administratorii pot bloca sau anula un download sau o sesiune web prin simpla apasare pe iconita pentru blocarea conexiunii.

Vedere asupra accesului web
Prin intermediul acestei vederi, administratorii pot vizualiza accesul web care se desfasoara la acel moment sau toate accesarile web pentru ultimele 200 de URL-uri. Aceasta vedere este detaliata si include URL-ul, numele utilizatorului, adresa IP, ora, tipul de fisier si numarul de bytes transferati.

Vedere asupra istoricului de URL-uri
Aceasta vedere grupeaza toate accesarile la un anume URL si le listeaza in functie de popularitate. Sunt listate numarul de incarcari, tipurile de fisiere accesate si utilizatorii care au accesat site-ul.

Istoric al utilizatorilor
Aceasta vedere listeaza toti utilizatorii retelei si URL-urile accesate de ei, impreuna cu numarul de accesari si distributia navigarii pe web.

Interfata web
GFI WebMonitor dispune de o interfata web, astfel utilizatorii autorizati pot monitoriza traficul Internet si pot configura GFI Webmonitor de oriunde din retea. Nu este necesara instalarea de client software pentru a accesa GFI WebMonitor.

GFI LANguard

 GFI LANguard este un consultant al securitatii virtuale

 GFI LANguard vă permite să scanați, depistati, evaluati și sa  rectificati  securitate vulnerabilități în rețea, asigurand in acelasi timp minim efort de  administrare.

Securitatea retelei

 Patch-uri automate pentru Microsoft ®, OS ® X sisteme de operare Mac și alte aplicații.

 Evaluarea a peste 50000 de vulnerabilitati effectuate in retea inclusiv  calculatoare, imprimante, routere, switch-uri si chiar medii virtuale.

 Configurarea rețelei la nivel de software personalizat și script-uri .

 Opțiuni automate car ajuta să mentineti reteaua intr-o stare complet securizata cu minim effort administrativ.

 Contribuie la cresterea productivitatii calculatoarelor din retea.

 Assists with PCI DSS compliance and other security regulations (e.g., HIPAA, SOX, GLB/GLBA, GCSx CoCo)

 Reducerea costului total de proprietate (TCO), cu preturi incredibil de competitive.

 Management centralizat patch-uri, evaluarea vulnerabilității și audit rețea.

 
Cerinte de Sistem:

Windows XP (SP2), 2003, Vista, 2008, 7/2008 R2 operating system – and 
Windows 8 (beta)
Microsoft .NET Framework 3.5 Mac OS X version10.5 or greater required for Apple Mac-based targets
Secure shell (SSH) – required for UNIX-based scan targets; this is included
by default in all major Linux OS distributions.

 

 

 

GFI Network Security Solutions
products