hide this bar
Securitate
Managementul Retelelor
CAD si web design
Business Intelligence
E-learning
Soft stiintific
Sisteme de virtualizare
Consultanta si Servicii

Email and Messaging Solutions

GFI MailEssentials

 GFI MailEssentials este destinat serverelor de E-Mail, cu capacitate de anti-spam-ul și securitate
 e-mail.
  • Filtrare Spam
  • Blocare virusi si alte continuturi malitioase
  • Aplica politica bazata pe continut
  • Posibilitate de gestionare
  • Ofera siguranta
  • Pune în aplicare politica de utilizare e-mail
  • Instrumente de gestionare E-mail.
Solutia certificata VBSpam, foloseste mai multe filtre anti-spam SpamRazer, greylisting, 
filtrare reputația IP, filtrarea Bayesian, și alte  tehnologii avansate pentru a asigura o rată
de captare de spam a mai mult de 99%, asigurand livrararea cu succes a email-uri importante.

Motoarele antivirus multiple reduce drastic timpul necesar pentru a obține cele mai recente definiții
de viruși, care să permită un răspuns mai rapid la cele mai recente amenințări.
Deoarece fiecare motor are propriile sale strategii si metodele de detectare, puteți câștiga o
protecție maximă pentru mediul dumneavoastră de e-mail. 

Prin politica bazata pe continut acesta vă permite să controlați conținutul care intră și iese din
rețea prin e-mail.  Această funcție se bazează pe tipul de fișier reale, controale dupa cuvinte cheie
dicționar și controale regulate a expresiilor, ajutând pentru a proteja compania dumneavoastră de
scurgeri accidentale de date sau malware.

Permite utilizatorilor să gestioneze spam-ul în carantină, fără intervenția administratorului,
stabilind propriile liste albe.

Lupta importiva amenintarilor prin intermediul tehnologii de protectie E-mail, avand pana la cinci
motoare de antivirus.

Reduce consumul de e-mail neproductiv (de exemplu, schimbul de conținut video) și riscul de
date malware sau accidentale .

Contine instrumentul de gestionare E-mail downloader POP3, identificand documentele care tin de politicile companiei
Dvs.,: Antet, Informatii Confidentiale, s.a

 

GFI FAX Maker

 

A trimite fax manual este un procedeu complet învechit. Un fax server garantează un cost redus şi creşterea calităţii şi imaginii în faţa clientului. Procesul de trimitere a faxului este mult mai scurt şi faxurile primite sunt automat integrate cu sistemul actual de poştă electronică.

 

Cu peste 100.000 de fax server-e livrate de la apariţie şi numeroase premii ale industriei de profil, GFI FAXmaker este cel mai important şi calitativ fax server care s-a impus prin siguranţa, uşurinţa în utilizare şi administrare şi bineînţeles preţ.

 

GFI FAXmaker pentru Exchange/SMTP excelează în integrarea perfectă cu server-ul de poştă electronică.Acest lucru permite utilizatorilor să trimită şi să recepţioneze faxuri şi SMS/mesaje text direct din clientul de poştă electronică făcând GFI FAXmaker uşor de învăţat şi utilizat. Folosind mecanismele infrastructurii de poştă electronică şi Active Directory oferă o incomparabilă scalabilitate, siguranţă şi administrare fără probleme.

 

Integrarea cu Active Directory reduce administrarea
GFI FAXmaker pentru Exchange/SMTP a fost proiectat de la bun început ca să minimizeze administrarea. Se integrează cu Active Directory şi prin urmare nu necesită o administrare separată a bazei de date de utilizatori. Setările referitoare la utilizatori pot fi aplicate direct în grupurile şi utilizatorii din Windows.

 

Suportă Microsoft Exchange 2000/2003/5.5
GFI FAXmaker se integrează cu Exchange Server 2000/2003 printr-un conector standard Exchange SMTP. Nu are plan de actualizări pe Active Directory. Aceasta face ca GFI FAXmaker să fie scalabil şi indiferent la noi versiuni şi service pack-uri de Exchange. Microsoft Exchange 5.5 este suportat dacă este creată o regulă de rutare pe conectorul de Exchange 5.5 SMTP. GFI FAXmaker poate fi instalat pe Exchange Server (dacă se utilizează 2000/2003), sau pe o maşină separată în acest caz nefiind nevoie de altă instalare de program pe serverul Exchange.

 

Suportă Fax peste IP (FOIP)
GFI FAXmaker oferă funcţionalitate de fax peste IP (FOIP) şi permite trimiterea de faxuri pe Internet atât de uşor integrându-se cu infrastructura existentă de IP cum ar fi IP-enabled PABX. GFI FAXmaker FOIP poate fi utilizată pentru implementarea LCR (Least Cost Routing); aceasta rezultă în costuri eficace realizate printr-o reducere de convorbiri internaţionale întrucât aceste convorbiri au fost transformate în nişte convorbiri locale în ţara destinatarului. FOIP poate fi folosit dacă echipamentele şi programele alocate sunt de tip FOIP.

 

Suportă servere Lotus Notes & SMTP/POP3
GFI FAXmaker se integrează prin protocolul SMTP/POP3 cu Lotus Notes şi orice server SMTP/POP3. Poate fi instalat pe serverul de poştă electronică sau pe altă maşină separat. În cazul Lotus Notes adresa @FAX este suportată.

 

Automatizarea rutării faxurilor expediate/primite
GFI FAXmaker poate ruta automat faxurile intrate către căsuţele poştale ale utilizatorilor sau către o imprimantă specificată bazată pe un număr DID/DDI/DTMF ori pe o linie de fax care să recepţioneze. Faxurile pot fi trimise către un director public ori asignate unui port de fax al unei imprimante de reţea.

 

Gateway de SMS/text permite utilizatorilor trimiterea de SMS/mesaje text de pe staţia lor de lucru GFI FAXmaker SMS gateway permite utilizatorilor de reţea să trimită mesaje SMS de pe staţia lor de lucru; aceasta permite contactarea facilă a colegilor de servici şi asociaţilor care se află pe drum sau plecaţi de la birou. Utilizarea SMS gateway, mai degrabă decât un telefon mobil, este mai rapidă (nu necesită folosirea tastaturii telefonului) şi elimină costul unui mesaj SMS. Mesajul SMS poate fi trimis via un serviciu SMS de pe internet sau printr-un telefon mobil sau cartela mobilă PCMCIA. Gateway SMS poate trimite de asemenea alerte administrative, de exemplu să notifice administratorul de întreruperile critice ale sistemului sau probleme în aplicaţii. Orice aplicaţie bazată pe poştă electronică poate trimite mesaj SMS via GFI FAXmaker SMS gateway. Un jurnal central de mesaje SMS permite controlul utilizării SMS.

 

Suportă multiple servere de poştă electronică şi cluster-e
Din cauza infrastructurii flexibile, GFI FAXmaker poate trimite şi receptiona faxuri pentru utilizatori de la diferite servere de poştă electronică. Suportă un mixaj de servere Exchange 5.5, Exchange 2000/2003 şi chiar servere SMTP/POP3. Clustere active şi pasive sunt pe deplin suportate deoarece GFI FAXmaker nu cere nici un program instalat pe server-ul de poştă electronică; se configurează ambele servere de poştă într un cluster care poate trimite şi recepţiona faxuri via GFI FAXmaker.

 

Fax server robust şi accesibil GFI FAXmaker include un fax server robust care poate livra până la 32 de linii per fax server utilizând plăci de fax sau ISDN. Pentru instalări mai mici fax modemurile pot fi de asemenea folosite. GFI FAXmaker suportă driver-e de fax pentru Windows 2000/XP/2003 de la mai mulţi producători hardware.

 

Suportă nativ ISDN
GFI FAXmaker suporta nativ ISDN, permiţând folosirea de plăci active ISDN ieftine şi oferind astfel posibilitatea de a avea mai multe linii de fax şi rutare la intrare la o fracţiune din preţul unei soluţii pe bază de plăci multi fax.

 

Arhivarea faxurilor cu GFIMailArchiver, SQL sau alte soluţii de arhivare
GFI FAXmaker permite arhivarea tuturor faxurilor cu GFI MailArchiver pe o bază de date SQL sau pe o adresă de poştă electronică. GFI MailArchiver este o soluţie de arhivare mesaje de poştă electronică care stochează toate mesajele într-o bază de date SQL şi permite astfel utilizatorilor căutarea mai uşoară a faxurilor şi mesajelor vechi. GFI FAXmaker poate fi configurat să trimită toate faxurile la GFIMailArchiver, permiţând utilizatorilor să caute faxuri vechi în acelaşi mod ca mesajele de poştă electronică. Cu modulul de OCR, faxurile pot fi căutate pe baza textului pe care îl conţin.

 

Modulul opţional de citire şi rutare OCR
Modulul opţional OCR poate fi utilizat la conversia tuturor faxurilor primite într-un format text lizibil utilizând tehnologia Optical Character Recognition (OCR) şi mai apoi redirecţionarea acelui fax către utilizatorul final prin găsirea destinatarului cu ajutorul cuvintelor cheie de exemplu prenumele acelui utilizator sau funcţia respectivului. Dacă GFI FAXmaker nu găseşte corect destinatarul va redirecţiona faxul către un destinatar/rută predefinit. Această caracteristică este special pusă la dispoziţie dacă se plănuieşte arhivarea tuturor faxurilor, căutarea după un anumit fax fiind facilă.

 

Filtrul fax junk
GFI FAXmaker include un filtru junk fax care poate şterge faxurile spam bazându-se pe numărul expeditorului.

 

Trimiterea de faxuri din orice aplicaţie
Pentru a trimite un fax, utilizatorii imprimă din programul „MS Word" către imprimanta GFI FAXmaker, sau creează un mesaj nou în clientul de poştă electronică (de exemplu Outlook sau Outlook Web Access). Utilizatorul selectează destinatarul faxului din Outlook Contacts List (agenda de nume) sau introduce numărul de fax direct. După ce face click pe butonul „send" (trimitere), faxul este trimis şi utilizatorul recepţionează un raport de transmitere în propria căsuţă poştală.

 

Recepţionează faxuri în clientul de poştă electronică – în format fax sau PDF
GFI FAXmaker livrează faxuri în căsuţa poştală a utilizatorului în format tif (fax) sau pdf (Adobe). Aceasta permite utilizatorului să verifice faxurile primite de oriunde din lume utilizând un client de poştă obişnuit (exemplu Outlook) sau un client pe bază de web (exemplu Outlook Web Access). Recepţionând faxuri în format pdf înseamnă că poate fi redirecţionat către oricine şi de asemenea poate fi integrat cu sistemul de arhivare de documente sau procedurile software pentru fluxurile operaţionale.

 

Permite trimiterea/recepţia faxurilor via technologia mobilă
Cu ajutorul GFI FAXmaker Gateway clientul de poştă electronică de pe „handheld" cum ar fi Blackberry şi Pocket PC (de la 2003 în sus) poate trimite faxuri. Clienţii de poştă electronică Blackberry şi Pocket PC pot recepţiona şi faxuri sau rapoarte fax ca mesaj. Dispozitivul Blackberry are un program de vizualizare de fişiere tip PDF care se integrează perfect cu capabilităţile PDF ale lui GFI FAXMaker; majoritatea Pocket PC 2003 au de asemenea un program de vizualizare PDF. Atâta timp cât avem un program de vizualizare capabil să recepţioneze faxuri, telefoanele mobile tip GPRS ce au un client de poştă electronică pot utiliza GFI FAXmaker în acelaşi mod ca handheld-urile.

 

Suportă contacte (agendă) Outlook
Nu este necesar să păstraţi separat agenda pentru fax deoarece trebuie doar să selectaţi destinatarul prin câmpul „Business Fax" din Outlook Contacts List sau Global Address Book. Nu necesită duplicarea intrării de adresa.

 

Se poate ataşa documente Office, PDF, HTML şi alte fişiere
Utilizatorii pot ataşa fişiere Microsoft Office, PDF, HTML, şi altele la faxul lor. Acestea se transmit în format fax pe server-ul de fax. Comanda „Send to Mail Recipient" disponibilă în suita Microsoft Office şi alte aplicaţii, poate fi utilizată prin urmare pentru a trimite rapid un document ca fax.

 

Automatizarea integrării aplicaţiilor şi fuziunea mesajelor de poştă electronică cu NetPrintQueue2Fax

 

GFI Faxmaker NetPrintQueue2Fax este o caracteristică ce permite introducerea unui număr de fax într-un document şi posibilitatea de a imprima acel fax din aproape orice aplicaţie de oriunde din reţea fără a înscrie un număr de fax separat. Această caracteristică este în special la îndemâna alicaţiilor de contabilitate; o factură poate fi trimisă simplu prin numărul de fax înscris în document. Nu necesită dezvoltare şi integrare de aplicaţii.

 

Difuzarea faxurilor utilizind fuziunea poştei electronice cu Microsoft Office
Utilizând facilitatea de fuziune a poştei electronice cu Microsoft Word/Office puteţi trimite faxuri personalizate. Din cauză că Microsoft Office suportă ODBC lista destinatarilor poate fi recuperată din orice sursă, incluzând aici Microsoft SQL Server, Microsoft Access şi altele.

 

Suport pentru Citrix
Clientul GFI Faxmaker poate rula pe un terminal server Citrix. În acest fel utilizatorii Citrix pot trimite faxuri când sunt conectaţi pe Citrix.

 

GFI MailArchiver

Arhivator de posta electronica pentru mesaje interne si externe

Unealta de arhivare posta electronica pentru toate mesajele companiei 
GFI MailArchiver for Exchange ofera un sistem de arhivare posta electronica usor de utilizat, activind arhivarea tuturor mesajelor interne si externe intr-o singura sau mai multe baze de date de tip SQL reducind astfel efortul suportat de fisierele de tip PST. Acesta permite cu usurinta accesul centralizat al utilizatorilor la mesajele vechi printr-o interfata de cautare de tip web si restaurarea lor imediata printr-un singur click.

De asemenea, GFI MailArchiver va ajuta sa indepliniti cu usurinta reglementarile privind stocarea mesajelor (cum ar fi standardul Sarbanes-Oxley).GFI MailArchiver for Exchange utilizeaza functiile de jurnalizare ale Exchange server 2000/2003 furnizind o incomparabila scalabilitate si fiabilitate la un cost competitiv. Exchange server jurnalizeaza toate mesajele intr-o casuta postala proprietara din care dupa aceea GFI MailArchiver recuperaza mesajele, compreseaza atasamentele si arhiveaza totul pe un server Microsoft SQL.

Principalele caracteristici al produsului

- Nu modifica sistemul de posta electronica Exchange Server. 
GFI MailArchiver for Exchange optimizeaza functiile de jurnalizare ale Exchange server furnizind o scalabilitate si fiabilitate fara precedent. Alte solutii de arhivare inlocuiesc mesajul cu o legatura la baza proprie de date – acesta introducand un punct critic care poate duce la caderea intregului sistem de posta electronica. 
GFI MailArchiver lucreaza in paralel si nu interfereaza in nici un mod cu operatiile efectuate de Exchange.

- Reduce efortul administrativ prin stocarea mesajelor intr-o baza de date standard SQL. 
Din cauza faptului ca mesajele sunt stocate intr-o baza de date SQL standard, operatiile de backup si restore sunt foarte simple, eliminand necesitatea unor unelte speciale de backup pentru Exchange.

- Suport pentgru baze de date multiple si suport pentru management “automat” al bazei de date 
Este posibila arhivarea mesajelor de posta electronica in multiple baze de date – aceasta rezolva problema introdusa de o baza de date de mari dimensiuni, lenta si care necesita mai multa mentenanta. GFI MailArchiver permite arhivarea mesajelor automat intr-o noua baza de date dupa un timp bine determinat, de ex. lunar sau trimestrial.

- Reduce cerintele de stocare a mesajelor 
GFI MailArchiver for Exchange comprima si decomprima atasamentele “on the fly”, ceea ce duce la economii remarcabile de spatiul de stocare comparativ cu stocarea atasamentelor in Exchange. In plus stocarea mesajelor in SQL Server este mai eficienta cu pina la 80% fata de stocarea in fisiere de tip PST. In plus, exista mai multe facilitati si utilitare de compresie si backup pentru SQL Server decit pentru Exchange. Un avantaj in plus este faptul ca GFI MailArchiver arhiveaza o singura copie a unui atasament trimis catre mai multi destinatari.

- Cresterea performantei serverului Exchange prin reducerea spatiului de stocare a mesajelor pe server 
Daca toate mesajele companiei sunt stocate pe un server Exchange performantele acestuia se vor degrada in timp. Mutind mesajele vechi pe un server MS SQL asigura o structura compacta a storage-ului Exchange ceea ce duce la mentinerea performantelor sistemului de posta electronica la niveluri ridicate.

- Arhivarea tuturor mesajelor pe un server Microsoft SQL 
GFI MailArchiver for Exchange ofera posibilitatea de centralizare a mesajelor intr-o singura locatie fizica prin extragerea mesajelor din multiple locatii. De ex. o organizatie care opereaza in U.S., U.K. si Australia poate dori sa arhiveze mesajele din toate filialele lor intr-o locatie centrala – filiala U.S.

- Permisiuni de vizualizare tip grup Active Directory 
GFI MailArchiver for Exchange permite acordarea unui utilizator a drepturilor de vizualizare pentru toate mesajele ce apartin unui grup Active Directory. De ex. directorul de vanzari va avea posibilitatea de a vizualiza toate mesajele trimise sau primite de echipa sa.

- Aplicarea usoara a politicilor companiei referitoare la posta electronica 
Existenta unui “depozit” central de stocare a mesajelor face foarte usoara cautarea unui mesaj dupa un text particular si aplicarea pe loc a oricarei politici a companiei in privinta postei electronice.

- Suport pentru alte tipuri de servere de posta electronica 
GFI MailArchiver poate fi utilizat impreuna cu Exchange Server sau cu alte sisteme de posta electronica datorita posibilitatii de a extrage mesajele de pe un server care suporta IMAP si Active Directory.

- Sfirsitul iadului PST 
Folosirea GFI MailArchiver for Exchange elimina necesitatea ca utilizatorii sa-si arhiveze singuri mesajele in fisiere de tip PST pe discul local. Aceste fisiere PST pot sfirsi prin a deveni foarte mari, facind cautarea si backup-ul dificile. Multi utilizatori nu stiu cum sa-si organizeze corect propriile fisiere PST. Cu GFI MailArchiver, utilizatorii pot cauta prin intermediul interfetei web si isi pot aduce mesajele din baza de date SQL, decit sa le caute intr-o multitudine de fisiere PST stocate pe disc pentru a gasi un anumit mesaj.

- Ajuta la respectarea standardului Sarbanes-Oxley 
Conform reglementarilor actului Sarbanes-Oxley 2002 si Security and Exchange Commission (SEC) , companiile publice trebuie sa faca dovada ca auditurile si controalele interne sunt bine puse la punct si procesele lor sunt capabile sa produca o constatare corecta a datelor.
Companiile trebuie sa retina toata corespondenta creata, trimisa sau primita “in legatura cu un audit sau recenzie” a unei companii publice pentru o perioada de 7 ani, in timpul acestei perioade inregistrarile trebuiesc sa nu fie sterse sau reinregistrate.
Acestea includ orice inregistrare electronica, cum ar fi un mesaj de posta electronica, in particular cele referitoare la subiecte, departamente sau indivizi implicate in proceduri de audit. Nerespectarea acestora este o crima care se pedepseste cu inchisoare de pina la 10 ani. (valabil in jurisdictia S.U.A.)

- Ajuta la respectarea altor acte si reglementari 
De asemenea, GFI MailArchiver for Exchange este o unealta de valoare care este in conformitate cu urmatoarele: 
E-Comm act 2002, BS 7799-2/2002, Enterprise act 2002, Decreto del Presidente del Consiglio dei Mnistri (8 febbraio 1999) si altele.

- Optional exclude mesaje de la anumiti utilizatori 

Daca este necesar, GFI MailArchiver poate fi configurat sa ignore mesaje de la si catre anumiti utilizatori.

Email and Messaging Solutions
products